Beyersland Kapel Lennisheuvel Home Over ons Agenda Activiteiten Historie Mail ons

 

Uitje 't Dommeltje op zondag 13-11-2022

Klik hier voor foto's

Optreden de Baronije 2022

Klik hier voor foto's

Snertconcert

Het snertconcert is het grootste evenement dat de Beyersland Kapel elk jaar organiseert, één week voor carnaval. Het zijn twee avonden met muziek en een aantal optredens van doorgaans plaatselijke artiesten, maar ook uit de buurgemeenten en vormt zo dus twee zittingsavonden.

Hoe is dit nou ontstaan?

In 1982 gaf de toenmalige voorzitter van fanfare St. Arnoldus, Jan Strik Sr., aan dat er voor carnaval meer muziek in Lennisheuvel moest zijn en vroeg aan de Knollenplukkers of zij een week voor carnaval ‘s zondagsmiddags een middag muziek wilde maken in gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel.
Hij zei toen: ”Als jullie met de kapel zorgen voor de muziek, dan zorg ik voor de snert!”, en zo geschiedde. De Knollenplukkers was toen een kapel die voort kwam uit muzikanten van fanfare St. Arnoldus, maar de Knollenplukkers als zodanig bestaan niet meer.
Dat eerste snertconcert bestond alleen uit muziek gespeeld door de kapel, maar door inbreng van Kees v.d. Loo werd het jaar daarop het concert al uitgebreid met zijn buut in een ton als Knilles d’n Heldere. Inmiddels is het snertconcert dat in 2019 de 37e editie beleefde, niet meer weg te denken uit het programma van de Beyersland Kapel, maar ook niet voor de Lennisheuvelse bevolking en omgeving, want uit de kaartverkoop blijkt elk jaar dat er nog veel belangstelling voor dit evenement is.
Tijdens het snertconcert wordt er snert en roggebrood met zult uitgedeeld wat weer gesponsord wordt door een slager. De organisatie is in handen van de “snertcommissie” die elk jaar rond eind september met de organisatie begint en alle sponsors en artiesten benaderd, maar ook nieuwe mensen probeert te benaderen om deel te nemen aan het snertconcert. Het vindt ook nog steeds plaats in gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel. De Beyersland Kapel presenteert op het snertconcert een aantal nieuwe nummers maar ook nummers van eigen bodem en natuurlijk carnavalsmuziek.

Wilt u meer weten over het snertconcert of deelnemen of sponsoren of wat dan ook, neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

 

 

Copyright © 2007-2022                                                                                      Beyersland Kapel - Boxtel                                                                                      Webdesign Toon van Krieken © 2019